A bankok vagy a hitel-károsultak érdeke a fontosabb?

2013.07.24 18:11
BANKI HUZAVONA...

"A bankok vagy a hitel-károsultak érdeke a fontosabb?

Jelenleg is tart a kormányülés, ahol a devizahitelesek problémájára próbálnak még mindig elfogadható megoldást találni. Z. Kárpát Dániel szerint a kormány még mindig inkább a bankok, mint a károsultak érdekeit tartja szem előtt.

Varga Mihály és Selmeczi Gabriella is megszólalt ma, de nem tudtak egyelőre érdemi konkrétummal szolgálni. A miniszter csak a megszokott fideszes lózungokat ismételte el, mint például hogy a hitelcsapda gazdasági és társadalmi kockázatot jelent. A kormány ki akarja vezetni a lakáscélú devizahiteleket, ez ügyben is folyamatosan tárgyalnak a bankokkal - mondta el.

Forró ősz várható

Ismeretes, hogy a Jobbik hónap elején hirdette meg a háromfrontos harcot a hitel-károsultak érdekeiért. Az első front a jogi, ahol a Jobbik folytatja az érdekképviseletet, ugyanakkor úgy látják, hogy a bíróságok inkább a bankoknak kedvező döntéseket hoznak.

A második frontként külföldi mintákat kell követni. Horvátországban például olyan ítélet született, ami az itthoni felvételkori forintosításnak felelne meg. Csehországban és Lengyelországban gyakorlatilag már betiltották a devizahitel-felvételt.

A harmadik front az utca, ahol a polgárok folyamatosan jelen lesznek, ráadásul egyre aktívabban. Szerinte aki már az utolsó pontig hátrált, és a házát, családját fenyegetik, annak már nincs semmi vesztenivalója sem - szögezte le Z. Kárpát Dániel a bejelentéskor..."