Rekordokat döntöget a meleg - a szárazság súlyos károkat okoz a mezőgazdaságban!

2013.08.07 22:04

 

Rekordokat döntöget a meleg - a szárazság súlyos károkat okoz a mezőgazdaságban!

 

Ma is több helyen volt nagyobb hőség, mint máskor e napon. Holnap is várhatók új rekordok... Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint a fővárosi és az országos napi maximum hőmérsékleti rekord is megdőlt ma.

- A MESTERSÉGES IDŐJÁRÁS-BEFOLYÁSOLÁS áll-e mindez mögött ??
- Vagy talán a fokozódó naptevékenység okozhatja a szokatlan és tartós hőséget ??

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Hőség, ózon, száradás!

Százmilliárdos károkat okoz a mezőgazdaságnak a hőség!

 

Az ózonszint megugrott,

"Az ÁNTSZ tájékoztatás szerint a talaj közeli ózon másodlagos szennyező, amely elsődleges szennyezőanyagokból a napsugárzás hatására úgynevezett fotokémiai úton képződik. A kiindulási szennyezőanyagok közé tartoznak a gépjárművek kipufogógázaiból származó nitrogén-oxidok és illó szerves vegyületek, valamint az oldószerek. A nitrogén-oxidokból napsugárzás hatására ózon képződik, amely a fotokémiai szmog egyik indikátor paramétere.

 

Az ózon kellemetlen szagú, izgatja a szemet és a légzőszervek nyálkahártyáját, súlyosbítja a krónikus betegségeket, elsősorban a hörghurutot és az asztmát. Egészséges embereknél is a hosszabb ideig tartó fizikai munka jelentősen csökkenti a tüdőfunkciót, amit émelygés, hányinger, köhögés, mellkasi fájdalmak kísérhetnek. Az ózon a légzőszervek gyulladását is kiválthatja. Pollenallergiás betegek tüneteit jelentősen súlyosbíthatja a magas ózonkoncentráció - írta az ÁNTSZ. 
 

Kínlódik és szárad a kukorica - százmilliárdos a kár

 

A kukorica esetében a tönkrement termés már most elérheti a kétmillió tonnát, a 6 millió tonnás eredmény elérése sem tűnik biztosnak – mondta a Világgazdaságnak a Gabonatermesztők Országos Szövetségének elnöke.

Vancsura József a lap szerdai számában kifejtette: a kiesés még a csökkenő terményárak mellett is jelentős árbevétel-elmaradást jelent a gazdáknak. A jelenleg a piacon érvényes, 45 ezer forint körüli tonnánkénti árat alapul véve a hőhullám okozta kiesés elérheti a 90 milliárd forintot, sőt, ha továbbra is fennmarad a jelenlegi csapadékmentes, forró időjárás, meg is haladhatja azt.

 

A napraforgó esetében is biztosra vehető a kár, ám annak mértékét ma még nehéz lenne megjósolni – tette hozzá. Magyarország idei kukoricatermése nem lesz több 6 millió tonnánál – jelentette ki a lapnak Raskó György agrárközgazdász is, aki szerint a hőség, és a csapadék hiánya hetente egymillió tonnával csökkenti a várható terméseredményt.

Az agrárközgazdász szerint a szárazság a tejtermelésre is rossz hatással lesz. "Már most látszik, hogy az elszáradt kukoricából nyert siló beltartalmi értéke sovány lesz, ez pedig később, jövőre, tükröződni fog a tej árában is, valamint tovább csökkenhet a tejtermelés Magyarországon"

 

Forrás : Hőség, ózon, száradás

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Kőkemény rekordok dőltek meg ma !

Szerdán fokozódott a kánikula, több melegrekord is megdőlt...

 

Szerdára virradóra előbb a legmagasabb napi minimumhőmérsékleti, majd a fővárosi és az országos maximumhőmérsékleti rekord is megdőlt. Az előrejelzés szerint a következő két napban folytatódik a kánikula, s további napi hőmérsékleti rekordok dőlhetnek meg.

hirdetés
 

Szerdára már az ország egész területére a legmagasabb fokú, piros figyelmeztetést adta ki a meteorológiai szolgálat.

Szerdára virradóra a leghűvösebb órában is 23,8 Celsius-fokot mértek Pécs-Árpádtetőn hajnalban, s ezzel megdőlt a napi legmagasabb minimumhőmérsékleti rekord. Az Országos Meteorológiai Szolgálat közleményében azt írta: folytatódott a tikkasztóan meleg, száraz időjárás, sőt a hőség még fokozódott is.

 

A szinte zavartalan napsütés hatására gyorsan emelkedett a levegő hőmérséklete. Pakson 38,1 Baja-Csávoly állomáson 39 Celsius-fokot mértek, amely egy fokkal magasabb, mint az 1931-ben, Túrkevén mért 38 fokos korábbi országos rekord.

Megdőlt a fővárosi melegrekord is. Mostanáig 35,7 fok volt az augusztus 7-i fővárosi melegrekord, amelyet 1952-ben mértek. Most Budapest több pontján is melegebb volt ennél. Ferihegyen 36,5 míg Budapest belterületén 37,2 Pestszentlőrincen 37,3 Újpesten pedig 37,9 fokot regisztráltak.

A meteorológiai szolgálat arról is írt, hogy mivel péntek estig várni kell az enyhülésre, addig további napi hőmérsékleti rekordok megdőlésére is számítani lehet."

 

Forrás : Kőkemény rekordok dőltek meg ma - Jégesővel csap le a hideg

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Újabb hőségrekord dőlt, de a legpokolibb nap csak most jön!

 

Forrás : Újabb hőségrekord dőlt, de a legpokolibb nap csak most jön

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

MESTERSÉGES IDŐJÁRÁS-BEFOLYÁSOLÁS !

 

30 érdekfeszítő cikk, írás és videó az időjárás-módosításról és az időjárásfegyverekről...

 

ITT :  https://az-ellenallas-kotelessegunk.webnode.hu/chemtrail-haarp/