AZ AMERIKAIAK ÉS AZ IDŐJÁRÁST BEFOLYÁSOLÓ FEGYVEREK

2013.07.27 09:30

AZ AMERIKAIAK ÉS AZ IDŐJÁRÁST BEFOLYÁSOLÓ FEGYVEREK

 
"Az amerikai titkosszolgálatok érdeklődnek a Föld éghajlata irányításának, az időjárás befolyásolásának lehetőségei iránt. A Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) ennek megfelelő kutatásokat rendelt az Egyesült Államok Tudományos Akadémiájától.
A hír aggodalmat keltett, hogy az amerikaiak talán klimatikus támadófegyvert akarnak kialakítani.

A CIA a kutatásokra 630 ezer dollárt biztosított. A tudósok 21 hónapon át tanulmányozzák, miként hathat ki az ember az időjárási feltételekre. Ugyanakkor azt is tisztázniuk kell, hogy az ilyenfajta lehetőségek milyen veszélyt jelenthetnek a nemzetbiztonságra.

Első pillantásra a kutatás meglehetősen ártalmatlannak tűnik. De mivel a CIA kasszájából finanszírozzák, felmerült a gyanú, hogy klimatikus fegyver kidolgozásáról van szó. Mennyire megalapozott ez az aggodalom, arra nehéz lenne választ adni. Rádiónk számos szakértől megkeresett, de többségük nem volt hajlandó a feltevést kommentálni. Ugyanakkor az is világos - és ezt senki nem tagadta -, hogy a katonák világszerte már régóta álmodoznak ilyen fegyverről. Alekszandr Saravin, a Politikai és Katonai Elemzési Intézet vezetője így látja a helyzetet:

Régóta, talán már 50 éve foglalkoznak a világ vezető országaiban a klímafegyver kidolgozásával. Akadnak, aki már előbbre vannak, mások lemaradtak. Tudunk olyan esetekről, amikor külső tényezők hatottak az éghajlatra. Itt a legnehezebb dolog az eredmény előrejelzése. Ezért szerintem nem lehet mindent „fegyvernek” nevezni, ami ebben a vonatkozásban történik.

Igaz, akadnak, akik hiszik, hogy az amerikaiak képesek ellenségeikre „klimatikus megrontást” hozni. Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök a múlt év szeptemberében olyan kijelentést tett, hogy Iránban az aszályt ellenséges erők idézték elő.

Oroszországban a szokatlan hőségért annak idején a HAARP amerikai ionoszféra-kutató állomást okolták – emlékeztet Alekszej Kokorin, a WWF klímaprogram központjának igazgatója.

Jól ismert az alaszkai HAARP állomás. 2010 júliusában, amikor Moszkvában elviselhetetlen volt a hőség, egyesek felvetették a kérdést, hogy nem ennek az állomásnak a hatásáról van-e szó. Egy ilyen létesítmény képes „lyukat” fúrni a felhőkben még nagy távolságok esetén is. Más dolog, hogy a moszkvai hőség idején szó sem volt ilyen „lyukakról”.

A HAARP ionoszféra-kutató állomás nem egyedülálló. Hasonló objektumok vannak más országokban is. Oroszországban is, Nyizsnyij Novgorod megyében. A különbség az, hogy a HAARP adatainak többsége titkos, és a projekt szorosan kapcsolódott az amerikai haditengerészeti és légierőkhöz. Lehet, hogy ez a tény „démonizálta” a kutatóállomást. Bárhogy is legyen, a létesítményt bezárták, miután további működéséhez nem voltak meg a finanszírozási eszközök."

forrás : https://hungarian.ruvr.ru/2013_07_26/Az-amerikaiak-es-az-idojarast-befolyasolo-fegyverek/